Ouderraad

De ouderraad van onze school bestaat uit heel wat gemotiveerde ouders die de school graag ondersteunen met het organiseren van talrijke evenementen. Naast de onthaalavond, Sinterklaas- en grootouderfeest ondersteunt de ouderraad ook financieel bij de oliebollen op carnaval, een drankje op de onthaalavond,...

Bekijk onze kalender

December 2011

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
Sociale Media
Activiteiten

Voor schooljaar 2018-2019 staan naast de traditionele activiteiten ook enkele nieuwe activiteiten op het programma. Alle activiteiten zijn op de kalender terug te vinden.

- Onthaalavond

- Sinterklaas- en grootouderfeest

- Discoavond

- Carnaval

- Beverland

- Schoolfeest

Doelstellingen

De ouderraad van het Beverbos wil na en buiten de schoolse activiteiten een bijdrage leveren tot het pedagogisch project van de Gemeentelijke Basisschool Het Beverbos van Lichtervelde. Deze bijdrage kan zich richten op vlak van gezondheid, verkeersveiligheid, milieu,... Alle activiteiten van de ouderraad worden georganiseerd met als belangrijkste doelstelling dat deze de kinderen van het Beverbos ten goede komen.

Werking

De ouderraad komt een 3-tal keer samen.  Hier worden de grote krijtlijnen voor het komende schooljaar uitgetekend (financieel, investeringen, projecten rond gezondheid, verkeersveiligheid, ...) en opgevolgd.

Daarnaast zijn er een aantal werkgroepen die de activiteiten voorbereiden, denken we aan kinderdisco, beverland, ... Elke werkgroep organiseert de eigen activiteit van begin tot einde met een aantal gemotiveerde ouders/grootouders.  Een werkgroep komt tussen de 2 à 4 keer samen afhankelijk van de activiteit.

Elke ouder kan jaarlijks zijn engagement zelf invullen naargelang de eigen interesses of tijd die ze willen besteden binnen de ouderraad. Enkel meehelpen binnen een werkgroep of alleen de vergaderingen van het groot bestuur bijwonen is dus perfect mogelijk. En is er even wat minder tijd, dan nemen andere helpende handen graag over. 

Steeds welkom om ons te vervoegen!!

 

 

 

Het bestuur

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je meer te weten komen over welke uitstappen onze leerlingen maken, wat er op het programma staat, aarzel dan niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.